Wednesday 3 September 2008

jamierobiband: OFF

8 évnyi sikeres pályafutás után a Jamie Winchester & Hrutka Róbert zenekar úgy döntött, lehúzza a rolót.

A csapat ez idő alatt négy stúdióalbumot, egy dupla live CD-t és egy DVD-t jelentetett meg - a lemezeken szereplő dalokból számos sláger született. Emellett több díjat is magukénak tudhatnak - együtt, és külön-külön is -, köztük az Artisjus, az Arany Nyíl és az Emerton-díjakat. Az utóbbi három év alatt megalapították saját kiadójukat Last One Out Records néven, amelynek keretében a saját anyagokon kívül Für Anikó és Schmidt Vera első szólólemezei is kiadásra kerültek.

Ahogy a pályafutása, a zenekar szétválása sem tipikus bulvártörténet:

- „Nem vesztünk össze, sőt ahogy eddig, az egymás iránt érzett emberi és zenei tisztelet továbbra is él. Már a kezdeteknél megfogadtuk, hogy addig csináljuk a zenekart, amíg mindkettőnket motivál és inspirál, és amíg érezzük, hogy van hová fejleszteni. Most jött el az a pillanat, amikor úgy éreztük, jó lenne új pályákon és irányokon, valamint új társakkal kipróbálni magunkat.” - Jamie

- „Érdekes, hogy az én életemben az igény a megújulásra mindig nyolc évente következik be. Újra elrohant nyolc év és ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, ha az ember tiszta lappal kezd, nulláról épít fel valamit, akkor az inspiráció is sokkal nagyobb lesz és megint csak saját magának kell megfelelni. Ez egy nagyon szép nyolc év volt és remélem mindannyian megtaláljuk a számításainkat, a saját közönségünket, s azokat a pillanatokat, amit együtt éreztünk minden egyes koncert után, amiről nem is tudom egész pontosan, hogy mi is valójában, de azt az egy dolgot már biztosan tudom:…pont ezért érdemes zenélni.” - Robi

Még nem tudni, hogy a jövőre nézve milyen terveket szövögetnek a fiúk, ám minden bizonnyal az is tele lesz érdekes és nem utolsósorban értékes zenével. Emellett azok a produkciók - Für Anikó és Kálloy Molnár Péter koncertjei -, melyek mögött eddig is együtt állt a csapat, a jövőben is zavartalanul működnek tovább.

A Jamie-Robi zenekar az ősz folyamán még tovább koncertezik ország szerte. 2008. november 28-án a Millenáris Teátrumban tekintheti meg a zenekart szerető és támogató közönség azt a nagyszabású koncertet, ahol a fiúk megpróbálják összefoglalni és lezárni az utóbbi nyolc év történéseit.

Addigis figyeljétek az körleveleket és a hivatalos honlapot, hogy lásd, mikor láthatsz minket ebben a formában utoljára!

Következő koncert:
09.07. 20:00h - Zöld Pardon, Bp.

Üdv: a Jamie-Robi zenekar
Ákos-Domi-Galamb-Gijo-Jamie-Robi

http://jamie-robi.hu/

2 comments:

BWG said...

Sztem csak azért, mert lelepleztük, h Jamie egy robot.

Paszkal said...

az tuti...